четвер, 5 листопада 2020 р.

Дистанційне навчання 13

                                                         Дистанційне навчання 30.11-25.12.2020         

                                                                     «Громадянська освіта»  гр.№13

                                                                                                                       Професія: швачка, кравець

 Громадянська освіта (інтегрований курс, рівень стандарту) :підруч. Для 10кл.загал.серед.освіти/ О.О.Гісем, О.О. Мартинюк.


Узагальнення з розділу  "ЛЮДИНА В СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ"  

https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=9390840



Громадянська освіта  урок № 10

Тема: Права дитини. Конвенція ООН про права дитини. 

Тип уроку: урок засвоєння нових знаь.

Робота з підручником та зошитом  (Запишемо визначення в зошит)

Передусім, Конвенція — це угода.

Текст Конвенції про права дитини готувався, обговорювався та узгоджувався більше десяти років. Конвенція ООН про права дитини - це угода між країнами. В ній записа­но, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Конвенція була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу.

Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.

 Права дитини в Україні

        Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини в перший же рік своєї незалежності. В нашій країні не існує спеціального законодавства для неповнолітніх, і їх права виділені окремими статтями Сімейного, Цивіль­ного, Кримінального та Кримінально-Процесуального кодексів України, а також регулюються окремими зако­нами, такими як закони «Про охорону дитинства», «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», «Про попередження насильства в сім’ї». Різні державні інституції та міністерства покликані відповідати за дотримання прав дитини в Україні. Багато зусиль також докладають громадські організації, які працюють на терені захисту прав дитини, щоб кожна дитина почувала себе захищеним законом повноцінним членом суспільства.

Захисти себе

          Конвенція ООН про права дитини – це твої права. Вони знайшли своє відображення у чинному законодавстві України. Ти можеш не думати про них. Ти можеш не використовувати їх щодня. Втім, ти маєш знати, що вони існують і вони не­від’ємні від інших прав, гарантованих тобі державою.             

https://www.youtube.com/watch?v=ewwyvNYj5Vk  ( Відеоролик)

Домашнє завдання: опрацювати стр. 20-30 (посилання на підручник зверху)




 

Немає коментарів:

Дописати коментар